Șef la Curtea de Conturi: salariu brut de 21.000 lei, 1.500 lei spor condiții grele și 3.100 lei pentru confidențialitate

joi, 25 aprilie 2024, 14:08
1 MIN
 Șef la Curtea de Conturi: salariu brut de 21.000 lei, 1.500 lei spor condiții grele și 3.100 lei pentru confidențialitate

Un șef de la Curtea de Conturi ia 21.000 lei salariu brut, 1.500 lei spor condiții grele, 3.100 spor de confidențialitate la care se adaugă vouchere de vacanță și tichete. Newsweek arată cum fentează instituția măsurile de austeritate insitutite de guvern, toamna trecută.

Curtea de Conturi a României este exemplul perfect despre cum se oferă bani nemunciți angajaților. Și despre cum insituțiile statului eludează măsurile de austeritate impuse de guvern anul trecut.

Acești bani nemunciți, care ajung și la câteva mii de lei pe lună, sunt oferiți sub forma a două tiouri de sporuri.

Newsweek a început o campani media împotriva acestor sporuri în urmă cu 4 ani. Primul este sporul pentru condiții vătămătoare de muncă. Clădirea frumoasă din București pe care o vedeți mai jos este sediul central al Curții de Conturi, instituție condusă de Mihai Busuioc. Evident, că într-o asemenea clădire viața nu îți este pusă în pericol. Cu toate acestea, toți angajații primesc spor pentru condiții vătămătoare de muncă. el mai mare spor pentru condiții vătămătoare de muncă îl iau șefii insituției și se ridică la 1.500 lei brut. Asta, deși beneficiază de cele mai bune birouri, secretare, cafeluțe și tratament VIP de bugetar. Secretarul Curții de Conturi, dar și directorul, diverși șefi sau auditori iau 1.500 lei brut spor pentru condiții vătămătoare de muncă.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii